Vrijwilliger worden

Vrienden van Eleos zoekt vrijwilligers! Ben jij een van hen?

  • Samen boodschappen doen
  • Een kopje koffie drinken
  • Een Bijbelstudie doen
  • Samen naar de kerk
  • Een middagje winkelen
  • Een wandeling maken

Een keer per week samen boodschappen doen, een goed gesprek onder het genot van een kopje koffie, de tuin bijhouden of samen naar de kerk. Het zijn zomaar een aantal dingen die we graag met onze cliënten doen. Als je psychische klachten hebt, is het voor je herstel en gevoel van eigenwaarde goed als je deelneemt aan de samenleving en er onderdeel van kunt zijn. Voor sommigen van onze cliënten is dit lastig, omdat ze niet zo’n groot netwerk hebben. Daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers die met onze cliënten willen optrekken en hun handen uit de mouwen willen steken.

Wat kun je doen?
Vrienden van Eleos zoekt vrijwilligers voor diverse activiteiten met bewoners van Eleos. Hierboven staan een
aantal genoemd, maar ook op andere manieren kun je klaarstaan voor onze cliënten. Benieuwd hoe?

Op www.eleos.nl/vrijwilligers vind je alle vrijwilligersvacatures.

Over onze cliënten en psychische problemen
Eleos is een christelijke ggz-instelling met meerdere vestigingen in Nederland. Mensen die bij ons behandeld of begeleid worden, hebben een psychiatrisch of psychosociaal gerelateerde aandoening. Een paar voorbeelden hiervan zijn autisme, ADHD, borderline, depressie, een bipolaire stoornis of angst- en dwangklachten. Sommige
mensen komen regelmatig voor gesprekken naar een van onze behandellocaties. Voor anderen geldt dat ze thuis begeleiding krijgen of in een woonvorm wonen. Vooral voor deze laatste groepen cliënten zoeken wij regelmatig vrijwilligers.