Fitness en speeltuin op de fontein

Elise komt geregeld samen met haar moeder en broertje naar behandelcentrum ‘de fontein’ om haar vader te bezoeken. Hij is daar opgenomen voor behandeling. Elise vindt het saai om alleen maar in zijn kamer zitten, ze zou daar ook graag even willen spelen. Maar bij ‘de fontein’ is maar weinig te doen voor kinderen. Binnen zijn geen spelletjes en mag je ook niet te druk zijn. Daar hebben de andere mensen die in ‘de fontein’ zitten last van. Buitenspelen zou wel heel leuk zijn, maar er zijn geen speeltoestellen meer. Het speeltuintje van vroeger is vervallen, het enige dat er van over is, is de oude schommel. Eigenlijk verveelt Elise zich als ze naar haar vader gaat. Vrienden van Eleos wil kinderen als Elise een mooi speeltuin geven

Wat zou het fijn zijn als er een speeltuin komt voor alle kinderen die bij hun ouders op bezoek komen. Een plek waar kinderen als Elise even kunnen spelen in die toch al beladen omgeving.

Vrienden van Eleos wil deze kinderen blij maken en een speeltuin inrichten bij ‘de fontein’.

Onze wens is om speeltoestellen te plaatsen waar kinderen veilig hun gang kunnen gaan. Een speel- en klauterhuisje met een glijbaan, een schommel en een zandbak voor de jonge kinderen. Het liefst plaatsen we ook een paar tuinbankjes, waar ouders hun kinderen in de gaten kunnen houden.

De speeltuin is natuurlijk pas helemaal af als we de ondergrond veilig en kindvriendelijk kunnen maken met rubbertegels. Kortom, we willen graag een verantwoorde en veilige speeltuin maken waar kinderen gewoon even gewoon kind kunnen zijn.

Vrienden van Eleos helpt cliënten ontspannen

Maar niet alleen voor kinderen is beweging en ontspanning belangrijk. Dit geldt ook voor cliënten op de fontein’. Zij zitten over het algemeen veel binnen en krijgen maar weinig beweging. Dit terwijl bewezen is dat mensen zich gezonder en fitter voelen en minder last van stress hebben door te bewegen. Lichaamsbeweging draagt ook bij aan het ontwikkelen van zelfvertrouwen en het leren omgaan met moeilijkheden en successen in het leven. Door met elkaar te bewegen doe je ook nog sociale vaardigheden op. Daarom willen wij graag voor de cliënten van ‘de fontein’ enkele outdoor fitnesstoestellen plaatsen. Daarnaast zoeken we sponsoren voor een picknicktafel, waaraan je samen ontspannen buiten kunt zitten. We zitten niet voor niets in zo’n rustgevende bosrijke omgeving.

Wat kost dat?

Voor de speeltuin en fitnessapparatuur denken we €20.000,- nodig te hebben.

Vrienden van Eleos wil helpen!

Ontspanning is belangrijk, juist in moeilijke en zware tijden. Dit geldt niet alleen voor cliënten, maar ook voor hun kinderen. Buitenspelen is gezond! Om de speeltuin voor kinderen als Elise en de outdoorfitness te realiseren zijn wij volledig afhankelijk van giften.

Help jij ook mee om een speeltuin en outdoor fitness toestellen bij de fontein mogelijk te maken?